Oldal kiválasztása

Nemrég kedvenc fogorvosomnál jártam, aki az asszisztensével bejelentkezett hozzám egy fotózásra. Miközben a fotózásról beszélgettünk, szóba került, hogy vajon lehet-e mindenkiről jó képeket készíteni. Luca az asszisztens bevallotta, hogy ő eddig mindig nagyon rémesen érezte magát, ha fotózták. Sőt, több fotós is van a családban, mégis gyerekkora óta retteg a gép elé állni. Márpedig ő az az alkat, akinek rendszeresen kínálnak modell karriert kecsegtető lehetőségeket.

Mindezek ellenére úgy érzi, hogy „róla nem lehet jó képet készíteni.”

Hányszor hallottam már ezt a mondatot!

Épp a minap egy értékesítési vezető járt nálam a stúdióban, aki szintén jelezte előre nekem, hogy róla nehéz jó képet készíteni. De mesélhetnék az anyósomról vagy a feleségemről is, akik szintén hasonló cipőben jártak. Eddig! Mert utóbbi 3 szereplőnek sikerült már bizonyítanom, hogy márpedig lehet.

Ehhez pedig az kellett, hogy:

  1. Megfelelő, előnyös fényeket állítanom be az arcukhoz.
  2. Megkerestük a Nekik ideális pózokat.
  3. És a lényeg: olyan helyzetbe hoztam őket fotózás közben, amikor megfeledkeztek a hétköznapok problémáiról és nem zakatolt egyfolytában egy gondolatmozdony a fejükben.

Így ezekkel együtt elő tudott bújni belőlük a valódi, erőt sugárzó ÉN-jük, ami számukra is meglepő és kellemes csalódás volt. Azóta már Luca is megtapasztalta, hogy VAN MEGOLDÁS és róla is lehet jó képet készíteni!

Igen, emberből vagyunk nem csak a testi adottságokkal kell foglalkozni, ott vannak a gondolatok és az érzések. Egy rossz gyerekkori emlék egyből rossz érzést jelent bármikor. A napi ügyes-bajos dolgok és a félelmek mind olyan gondolatokhoz vezetnek, hogy elszáll a magabiztosság. Különösen igaz ez egy idegen ember kamerája előtt, rettegve attól, hogy megint rossz kép készül rólad vége a kisugárzásnak és az összes „hülyefejed” előkerül, valamint biztos, hogy rosszul tartod magad és a többi, és a többi.

Headshot és portréfotósként küldetésem, hogy ezeket a zavaró tényezőket kiiktassam és egy olyan fotót készítsek, ami után átsüt a képeken a benned lévő TŰZ. És ez az, ami bárki esetében képes arra, hogy oda vonzza a tekintet és érdekessé tegye a fotók szereplőit mások számára is. De különösen magaddal szemben nyújtson valami új és izgalmas tapasztalást, aminek az lesz az eredménye, hogy növelni tudod az ÖNBIZALMADAT. 

Gondolj bele, egy tüneményes baba még mit sem tud a világ bajairól, édes álma közben nincsenek rossz érzései és milyen jó megnézni a fotóit. Vagy egy boldog ifjú pár a házasságkötés után, amikor felszabadultan mehetnek bulizni, tuti hogy a legjobb formájukat mutatják. Egy sportoló, aki megnyerte az olimpiai aranyérmét, amiért 4 éven keresztül küzdött. Róluk csak jó képeket lehet készíteni, mert olyan állapotban vannak, ami megemelte az önbizalmukat és ezzel a kisugárzással boldoggá tesznek mindenkit a környezetükben. 

Próbáld ki! Ha fotóznak, előtte jutalmazd meg magad valami aprósággal (pl. egy finom sütivel), hallgasd meg egy kedvenc zenédet és csinálj valami hülyeséget, amit gyerekkorodban. Kezdj el táncolni vagy ugrálni. Esetleg rázd meg a fejed. Ezekkel már eléred azt, hogy eloszlass néhány zavaró gondolatot a fejedből és mindjárt másmilyen képek születnek rólad.
 

Ha Te is rossz tapasztalatokkal voltál eddig a fotózásokról, akkor tegyél próbára!

Jelentkezz most egy fotózásra!
100% elégedettségi garanciát vállalok.

u.i.: Ha pedig szeretnéd az önbizalmadat növelni egy magabiztos mosollyal, akkor szívből ajánlom Andit és Lucát, azaz a Petrina Dent-et.