Oldal kiválasztása

Több száz cégvezetővel találkoztam már munkáim során, számos tapasztalatot gyűjtöttem össze tőlök azzal kapcsolatban, hogy mit várnak, amikor meghirdetnek egy állást és új csapattagot keresnek. Ezekből most összeírtam számodra a legfontosabb pontokat, hogy ne csak a szerencsén múljon a jelentkezésed, hanem bevess végre olyan eszközöket, amiket még kevesen használnak ma Magyarországon az önéletrajzuk készítése során.

1. Legyen egy jó fotód!

Nyilván fotósként, nem is javasolhatnék mást. De jó, ha tudod, hogy ma már fotó nélkül szinte garantált, hogy egyből a kukában landol a jelentkezésed. Egy vezetőnek fontos, hogy lássa, hogy milyen ember akar csatlakozni a csapatához és mennyire illik bele a céges összképbe. Szimpatikus-e, ápolt-e, mennyire lelkes, stb… Persze minél komolyabb az állás, vagyis minél több a felelősség és a fizetés, annál fontosabb a fotó. Ezért, ha valamilyen vezetői beosztásra pályázol, akkor jó, ha észben tartod, hogy “amennyire komolyan vetted a fotód, annyira vetted komolyan a jelentkezésed” elv érvényesül. Ha látszik, hogy jó minőségű, szakértelmet tükröző fotód van az kellően beszédes lesz rólad és tuti, hogy fennmarad a rostán a jelentkezésed. Ez olyan, mint az öltözék. Az is beszédes, hogy ha vezető szeretnél lenni, akkor nem a kedvenc nyári pólódban mész el az állásinterjúra, hanem legalább egy tiszta, vasalt ing és egy zakó illik, hogy legyen. Egy jó fotó pedig nem kerül többe, mint egy minőségi ruha. Szóval érdemes rá áldozni!

+1. Legyen küldetésed\célod!

A kettő nem feltétlen ugyanaz. De lehet átfedés! A cél az, hogy van egy irány, egy állapot, amit szeretnél elérni. Ezek lehetnek rövidtávú és hosszútávú célok is. Pl., hogy legyen egy új táskád vagy meg tudd teremteni a saját otthonod. A céltudatos emberek legtöbbször proaktívak és ezt szeretik a vezetők, mert könnyebb motiválni őket és lojálisabbak. A küldetés pedig magasztos cél, ami nem a Te jólétedről szól, hanem valami, amit adni szeretnél a világnak. Szerencsére ma már egyre több cég gondolja úgy, hogy fontos, hogy legyen küldetése. Ha neked is vannak magasztos céljaid az életben és a kiszemelt cégnek is, akkor már csak az a kérdés, hogy ez a kettő mennyire találkozik! Ha találkozik, akkor borítékolhatod, hogy tiéd lesz az állás, mert partner leszel a küldetés\cél elérése érdekében és nem csak “egy újabb éhes száj, amit be kell tömni” a fizetések napján. Például, ha neked fontos a környezetvédelem és van egy olyan cég, ami szintén zászlajára tűzte, hogy csak olyan anyagokat használ, ami környezetbarát, akkor ott biztos, hogy van keresnivalód. Te is jól fogod magad érezni és a cég is örülni fog, hogy veled könnyebb lesz megmenteni a bolygót. Szóval gondold át, hogy neked mi a fontos az életedben és nézd meg, hogy a cég a honlapján feltüntette-e céljait vagy a küldetését. Ha ezt beírod a jelentkezésedbe, akár az önéletrajzba, akár a motivációs levélbe, akkor elég nagy előnyre teszel szert az új állás elnyerése érdekében.

+2. A sok évszám és végzettség helyett inkább az eredményeidet mutasd meg.

Fontos a végzettség, de nem minden esetben. Sok olyan vezetőt ismerek, akinek nincs papírja arról, amivel foglalkozik. Azonban olyan tehetséges és eredményes, hogy soha nem is merült fel bárkiben, hogy miért nem végezte el az adott szakot vagy iskolát. Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy ha csak azt tünteted fel az önéletrajzban, hogy mennyi bizonyítványt\oklevelet\diplomát szereztél, de még egy fűszálat se tettél arrébb azon a területen, akkor a megszerzett papírok csak porfogónak jók a polcodon. Ha pályakezdő vagy, akkor tudsz arról írni, hogy milyen gyakorlati munkákat végeztél és az milyen eredménnyel járt a cég szempontjából. Ha pedig már sok éves tapasztalatod van egy területen, akkor ne hallgasd el, hogy neked köszönhetően kevesebb adót kellett fizetni a cégnek, mert könyvelőként rájöttél, hogy ez meg az felesleges befizetés. Ugyancsak fontos, hogy ha magadról írsz néhány jelzőt, akkor azt is támaszd alá valamilyen rövid történettel. Például, ha jól kezeled a konfliktust írd le, hogy neked köszönhetően nem esett egymásnak két kollégád, mert közbeléptél és békét teremtettél az irodában.

+3. Villantsd meg az egyéniséged is.

Ha úgy nézzük a fentiek is ezt szolgálták már. De érdemes rá erősíteni. Hiszen csapattag szeretnél lenni egy vállalkozás életében, jó, ha az elején kiderül, hogy te egy kedves vagy vicces, esetleg sajátos gondolkodású egyéniség vagy. Lehet, hogy lesz egy hasonló kvalitású jelentkező mint Te és ő nem használ semmit annak érdekében, hogy színesítse, személyesség tegye a jelentkezését, ezért sokkal jobban ki fog tűnni a tiéd és könnyebben megjegyeznek majd. Használhatsz kedvenc idézeteket vagy egyedi betűtípusokat. Bármit, amivel azonosulni tudsz és érdekesebbé válhatsz. Ha ezek alapján elfogadnak, az sokat fog jelenteni az önbizalmadnak és nem kell attól félned, hogy munka közben el kell nyomnod a személyiséged, hogy megfelelj, hiszen már a jelentkezéskor sem árultál zsákbamacskát. Persze minden puskaport nem érdemes ellőni, az is jó, ha menet közben derülnek ki rólad érdekességek, mint például, hogy bármikor képes vagy elénekelni a Dragostea Din Tei az O-zone-tól. Ez a csapatépítő bulikon még jól jöhet!

Gyuris Péter vagyok a Business & Spirit Photo alapítója, üzleti portré- és headshot fotográfus. Szegeden élek és dolgozom. Több mint egy évtizede szenvedélyem a fotózás. Úgy tekintek rá mint feladatomra az életben. Mindent tervemet felülírta az, hogy ráébredtem, képes vagyok kihozni a Rólad készült képekből azt, amit Te a világnak üzensz. És ami a legszebb az egészben, hogy működik… de csak Veled! 

Share This